Składniki:
  • 1/2 kostki masła
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 3-4 filety z sandacza
  • 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego

Sposób przyrządzenia:

Podgrzać piekarnik do 180°C. Podgrzej masło w niewielkim garnku, na średnim ogniu. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, pietruszkę i czosnek. Doprowadź do wrzenia. Gotuj mieszając przez 10 minut. Ułóż filety na jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym; nałóż na nie przygotowaną wcześniej maślany sos (połowę), posyp pieprzem cytrynowym. Przykryj folią i zapiekaj przez 15-20 minut , do czasu gdy filety będą kruche. Przed podaniem na gorące filety nałóż resztę maślanego sosu.

strona główna  •  o firmie  •  produkty  •  przepisy  •  kontakt

projekt i wykonanie ascomi.pl - tworzenie stron www