Składniki:
  • 4 filety (pstrąg, dorsz, mintaj, itp.)
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 papryczka chilli
  • 1 cytryna

Sposób przyrządzenia:

Podgrzej piekarnik do 200-220°C. Opłucz filety pod wodą, osusz ręcznikiem papierowym.
Wysmaruj filety oliwą, przypraw solą czosnkową i pieprzem. Połóż każdy filet na kawałku aluminiowej folii. Na każdym z nich umieść na górze pokrojoną cienko papryczkę chilli, skrop sokiem z cytryny. Owiń filety szczelnie folią, układaj na blasze.
Piecz przez 20-25 minut.
Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatą.

strona główna  •  o firmie  •  produkty  •  przepisy  •  kontakt

projekt i wykonanie ascomi.pl - tworzenie stron www