Składniki:
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1/2 szklanki czarnych oliwek
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 4 filety (dorsz, mintaj, łosoś)

Sposób przyrządzenia:

Podgrzej oliwę na średnim ogniu; podsmaż pokrojone w plasterki cebulę i roztarty czosnek aż cebula stanie się miękka. Dodaj pomidory, pokrojone oliwki, posiekaną natkę i wino. Podgrzewaj przez 5 min. Ułóż w sosie filety, podgrzewaj jeszcze 5-8 min; dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj na ryżu.

strona główna  •  o firmie  •  produkty  •  przepisy  •  kontakt

projekt i wykonanie ascomi.pl - tworzenie stron www