Składniki:
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 dymki
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • 2 łyżeczki curry
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 4 filety z dorsza
  • czosnek w proszku, sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Podgrzej oliwę w garnku na średnim ogniu; dodaj pokrojoną drobno cebulę i dymki oraz papryczkę chilli. Mieszając podsmażaj, aż cebula zrobi się miękka. Dodaj curry i podgrzewaj jeszcze 3-5 minut. Dodaj śmietany i mieszaj aż zgęstnieje. Dodaj dorsza pokrojonego w kosteczkę (2cm), podgrzewaj jeszcze 5 minut. Na koniec przypraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
Podawaj z ryżem lub bagietką oraz sałatą.

strona główna  •  o firmie  •  produkty  •  przepisy  •  kontakt

projekt i wykonanie ascomi.pl - tworzenie stron www