Składniki:
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 łyżeczki pokrojonego drobno czosnku
  • 1 szklanka koncentratu pomidorowego
  • 15 pomidorków cherry (w połówkach)
  • 1/2 pokrojonych drobno oliwek
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta pieprzu cayenne
  • szczypta papryki słodkiej
  • 6 filetów z dorsza

Sposób przyrządzenia:

Podgrzej masło i oliwkę z oliwek na dużej patelni (na średnim ogniu). Wrzuć cebulę, a potem czosnek (uważać, żeby nie spalić). Gdy cebula stanie się miękka dodaj koncentrat i pomidory, gotuj na wolnym ogniu. Dodaj oliwki, przypraw pieprzem, pieprzem cayenne, papryką, włóż filety do sosu. Duś na wolnym ogniu jeszcze 5-8 minut.
Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

strona główna  •  o firmie  •  produkty  •  przepisy  •  kontakt

projekt i wykonanie ascomi.pl - tworzenie stron www