Składniki:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 ogórek świeży
  • 2 łyżki koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 4 filety z pstrąga
  • szczypta pieprzu cytrynowego

Sposób przyrządzenia:

Wymieszaj dokładnie: jogurt, starty ogórek, posiekany koperek, roztarty czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Podgrzej piekarnik do 180°C; filety z pstrąga posyp pieprzem cytrynowym i solą; ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zapiekaj przez 10 min.
Przed podaniem na każdym filecie umieść sos jogurtowy.

strona główna  •  o firmie  •  produkty  •  przepisy  •  kontakt

projekt i wykonanie ascomi.pl - tworzenie stron www